Direct downloaden e-boeken

03/03/2012 13:17

Op Bookboon.com kunnen studenten direct gratis ebooks downloaden. Dit kan zelfs zonder dat studenten zich hoeven te registreren. Kan dit werkelijk waar zijn, vraag je je misschien af. Ja, de internationale uitgeverij Bookboon.com biedt wetenschappelijke studieboeken aan die zijn geschreven door vooraanstaande academici, en ja geheel gratis. Alle studieboeken kunnen worden gedownload in PDF direct vanaf de website.

Op de digitale snelweg zijn er vele websites die zogenaamd online ebooks aanbieden. Maar vaak blijkt dat er  toch een betaling nodig is om de boeken daadwerkelijk te kunnen printen en downloaden. Dit concept wordt vaak “Online Handboeken 2.0” genoemd. Bookboon.com doet het anders. Ze bieden engels- en Nederlandstalige gratis ebooks aan.  Je kunt de ebooks downloaden zonder dat betaling of registratie nodig is. De ebooks kunnen op deze manier worden aangeboden dankzij een beperkt aantal advertenties in de boeken. Dit concept heet “Online Handboeken 3.0.”
Het downloaden van boeken van Bookboon.com is gratis, eenvoudig en het werkt elke keer. Omdat de ebooks digitaal worden aangeboden zijn ze eenvoudig aan te passen en daarom altijd up-to-date. Dit in tegenstelling tot traditionele papieren boeken. Alle ebooks op het studenten gedeelte zijn geschreven door vooraanstaande hoogleraren.