Hoe kun je de baan van je dromen te vinden?

31/03/2012 20:15

Hoe kun je de baan van je dromen te vinden?
Met de huidige economische situatie en de zeer competitieve arbeidsmarkt kan het een grote uitdaging zijn om de baan die je wilt hebben te krijgen. Werkgevers ontvangen vaak honderden sollicitaties op vacatures die ze plaatsen op portals. Voor onervaren studenten kan het een hele uitdaging zijn om kans te maken, laat staan ​​te worden uitgenodigd voor een gesprek. Ebook uitgever Bookboon, bekend om hun gratis ebooks online, begon een interessante blog een paar maanden geleden. Hun artikelen hebben zich bewezen als een goed te lezen het verstrekken van nuttige inzichten over hoe succesvol te solliciteren.

De beste sollicitatietips
Eerst moet je leren hoe en waar je de baan van je dromen kan vinden. Natuurlijk kun je beginnen met het zoeken op portals, maar natuurlijk ben je hier een van de vele. Verder zijn slechts een kwart van alle beschikbare banen genoteerd aan dergelijke portaalsites. Waarom? Ja, geld! Voor bedrijven is het heel duur om een ​​vacature op dergelijke sites te plaatsen. Welke andere opties heb je? Je kunt gebruik maken van je eigen netwerk of door het sturen van opensollicitaties naar bedrijven die je interessant vindt. Natuurlijk moet je eerst controleren op hun website of ze niet al een baan aanbieden. Hier vind je een aantal inspirerende boeken over solliciteren!

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?
Nadat u de mogelijke baan van je dromen hebt gevonden is het tijd om te beginnen met het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Druk tijdens het schrijven moet je twee belangrijke dingen in gedachten houden. Eerst moet je denken aan voor wie je het schrijft en ten tweede moet je je onderscheiden van de menigte te. Met betrekking tot het eerste kun je gebruik maken van elementaire marketing theorieën als de AIDA formule om de Attention, Interest en Desire te krijgen van uw toekomstige werkgever. Natuurlijk moet je brief eindigen met de oproep tot actie. Huur mij! Opvallen met je brief kan eigenlijk relatief eenvoudig. Hoe ziet een gemiddelde brief eruit? Precies, formeel en saai, en hoe wil je dat jouw brief eruit ziet? Precies, formeel en saai, maar iets anders. Denk aan hoe je brief te maken net een beetje anders dan de rest van de stapel van de sollicitanten. Misschien is het zo eenvoudig als het toevoegen van een kleine groene lijn onder het adres. Surf naar de volledige blog voor meer tips over hoe je een sollicitatiebrief moet schrijven. Veel succes met het krijgen van de baan van jouw dromen.